سه شنبه، 9 اردیبهشت 1404
ایده خبر » اقتصادی » پوست اندازی کشاورزی با «هوش مصنوعی»| پهپادها به صف شدند

پوست اندازی کشاورزی با «هوش مصنوعی»| پهپادها به صف شدند

کد خبر: 19741

در حالی که بسیاری از روش‌های سنتی کشاورزی در مازندران دیگر پاسخگوی این حوزه نیست، هوش مصنوعی به کمک و نجات این بخش مهم اقتصادی آمده است.

بازار، گروه استان ها: سالانه بیش از هفت و نیم میلیون تن محصولات کشاورزی در مازندران تولید می شود و این استان با بهره گیری از فناوری های نوین و تجهیزات مدرن درتلاش است تا برای گسترش تولید خیز بردارد.

طی سال های قبل بهره گیری از پهبادهای کشاورزی در دستور کار مازندران قرار گرفت و بیش از ۱۰۰ پهباد سمپاش در مزارع استان به پرواز درآمد و ورود هوش مصنوعی ظرفیت های جدیدی را برای استان مازندران و کشاورزی این استان رقم زده است.

در شهرستان فریدونکنار نیز از سال های قبل فناوری های نوین به کمک کشاورزی آمد و بیش از ۱۰ فروند پهپاد کشاورزی در مزارع فعالیت می کنند

کاربرد هوشمندسازی و هوش مصنوعی در کشاورزی با هدف ارائه راهکارهای نوین برای تحول در این حوزه در سال سرمایه گذاری برای تولید در دستور متولیان حوزه کشاورزی در مازندران قرار گرفت تا با استفاده از ربات ها و تجهیزات نوین، تحولی شگرف در حوزه کشاورزی استان ایجاد شود.

بهره گیری از فناوری های نوین

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نور با تاکید بر بهره گیری از فناوری های نوین برای توسعه کشاورزی از اجرای مزرعه گلکاری با بهره گیری از شیوه های نوین خبر داد و گفت: توسعه سیستم‌های نوین آبیاری، یکی از اولویت‌های جهاد کشاورزی شهرستان نور است.

علی هوشمند بیان کرد: با اجرای این طرح در مزرعه عباسی، شاهد افزایش بهره‌وری مصرف آب، کاهش هزینه‌ها و بهبود کیفیت و کمیت تولید گل گلایل خواهیم بود. انتظار می‌رود با دریافت این تسهیلات و اجرای سیستم آبیاری مکانیزه، عباسی بتواند علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف آب، میزان تولید گل گلایل خود را نیز افزایش دهد.

پوست اندازی کشاورزی با «هوش مصنوعی»| پهپادها به صف شدند

پرواز پهپادهای کشاورزی در فریدونکنار

در شهرستان فریدونکنار نیز از سال های قبل فناوری های نوین به کمک کشاورزی آمد و بیش از ۱۰ فروند پهپاد کشاورزی در مزارع فعالیت می کنند. توسعه فناوری های نوین با بهره گیری از هوش مصنوعی در این منطقه نیز در دستور کار قرار دارد.

مومنی رئیس جهاد کشاورزی مازندران: پتانسیل های زیادی در حوزه کشاورزی مازندران وجود دارد که تقویت آن می تواند به رونق اقتصاد محلی کمک کند

محمد معماریان مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار با اشاره به بهره گیری از تجهیزات نوین برای توسعه کشاورزی شهرستان اظهار کرد: در حال حاضر از پهپادها برای محلول پاشی در مزارع استفاده می شود. تلفیق دانش با حوزه کشاورزی در رونق تولید مهم است و باید از ظرفیت بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این بخش استفاده کرد.

وی با اشاره به مزایای استفاده از پهپادها برای تحلیل و تجزیه زمین‌های کشاورزی، نظارت مزارع، سمپاشی مزارع با حجم آب بسیار کمتر، آبیاری مزارع، ارزیابی سلامت محصولات، سهولت در کاربری، پوشش زمین‌های بیشتر با قیمت کمتر و کاهش مقدار نفوذ مواد شیمیایی به آب‌های زیرزمینی، اظهار داشت: این شهرستان درحال حاضر دارای ۱۰ فروند پهپاد کشاورزی است و تاکنون دو هزار هکتار اراضی شالیزاری با استفاده از پهپاد، محلول پاشی کود و سموم قارچ کش و حشره کش انجام شد.

به تاکید کارشناسان انتظار می‌رود با حضور شرکت‌های فناور، کشاورزان پیشرو و سرمایه‌گذاران، گامی مهم در جهت توسعه هوشمند کشاورزی در مازندران برداشته شود. بابک مومنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز بر لزوم بهره گیری از فناوری نوین برای توسعه بخش کشاورزی در استان تاکید کرد و آن رافرصت طلایی برای سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی دانست.

پوست اندازی کشاورزی با «هوش مصنوعی»| پهپادها به صف شدند

ضرورت توسعه صنایع تبدیلی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفت وگو با خبرنگار بازار با اشاره به ظرفیت های استان در حوزه کشاورزی توسعه صنایع تبدیلی و صنایع بیوانرژی را در حوزه کشاورزی لازم دانست وگفت: پتانسیل های زیادی در حوزه کشاورزی مازندران وجود دارد که تقویت آن می تواند به رونق اقتصاد محلی کمک کند.

بابک مومنی گردشگری روستایی و آبی را از دیگر پتانسیل های مازندران بیان کرد و گفت: استفاده از هوش مصنوعی و فناوری های نوین فرصتی جدید برای رونق کشاورزی در استان فراهم می کند و باید با توجه به محدودیت منابع آبی، توسعه روش‌های نوین پرورش آبزیان را راهکاری برای افزایش تولید و بهره‌وری در این بخش دانست.

انتقال فناوری‌های پیشرفته کشاورزی مانند گونه‌های مقاوم گیاهی، سیستم‌های آبیاری قطره‌ای و ماشین‌آلات مقرون‌به‌صرفه است

وی کشاورزی عمودی و شهری را از دیگر ظرفیت ها برای رفع کمبود زمین و نیاز به محصولات کشاورزی برشمرد و گفت: گلخانه‌های نسل نو (اکوآپونیک، آیروپونیک و هیدروپونیک) نیز از دیگر ظرفیت ها است.

اهمیت کشت برنج

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر اهمیت کشت برنج و جایگاه مازندران در کشور، توسعه مکانیزاسیون در کشت برنج تأکید کرد و این روش را راهکاری مؤثر برای کاهش هزینه های تولید، افزایش بهره وری و مدیریت منابع آبی ودند. انتظار میرود با گسترش این فناوری، تحول چشمگیری در صنعت برنج کشور ایجاد شود.

به گزارش بازار، در حالی از کشاورزی دروازه شکوفایی همکاری‌های اقتصادی کشور یاد می شود که می‌تواند به امنیت غذایی و رشد اقتصادی هر نطقه کمک کند، از این رو انتقال فناوری‌های پیشرفته کشاورزی مانند گونه‌های مقاوم گیاهی، سیستم‌های آبیاری قطره‌ای و ماشین‌آلات مقرون‌به‌صرفه و بهره برداری از دانش هوش مصنوعی می تواند کشاورزی را رونقی دوباره بخشد

منبع: tahlilbazaar-337941

دسته بندی: اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید